spanning verdween uit mijn lichaam (nekklachten)


Een aantal malen heb ik een behandeling bij Sandra ondergaan. Vooral de nekklachten zijn verminderd, het draaien van de nek is verbeterd. Daarnaast waren de behandelingen een weldaad voor het hele lichaam, de spieren, het bindweefsel kwamen weer wat los: alles stroomde weer goed door. Daarnaast heb ik de behandelingen als warm en ontspannend ervaren, spanning verdween uit mijn lichaam. Een behandeling bij Sandra of Ralph: een aanrader! Marga

Ervaring bij Sandra van Agnes (bekkeninstabiliteit)


Sandra Klous is een bijzonder mens. Toen ik voor het eerst bij Sandra naar binnen stapte met mijn bekkeninstabiliteit voelde het meteen goed. Inmiddels heeft ze me met veel meer geholpen dan dat. Sandra heeft een mooie manier van helen wat ik lastig vind om in woorden samen te vatten. Ze helpt! Ook is ze een steun voor mij met de dingen in het leven die soms lastig zijn. Ze brengt ze me op andere gedachten zodat ik de behandelkamer niet alleen fysiek maar ook emotioneel sterker verlaat. 

Dus tja Ik noem haar dan ook niet voor niets mijn reddende engel.

ERvaring bij Ralph van Mirjam (ontspanning)


Mijn naam is Mirjam en ik ben portretschilder. Ik woon in Wijk aan Zee en heb een gezin met twee kinderen en een hond. Ik vind het heerlijk om de hele dag te schilderen en dat te combineren met een frisse wandeling met de hond. Ik kwam terecht bij de reguliere fysiotherapie door pijn in mijn heup, dat steeds bij mijn wandelingen opspeelde. De behandelaar maakte mij nieuwsgierig naar andere behandelingen die ook in Wijk aan Zee aangeboden worden, nl de CranioSacraal Therapie. Eerder was mijn oog daarop gevallen in de wachtkamer van de huisarts en was wel geinteresseerd maar maakte er geen verder werk van. Ik ben namelijk al zo lang onder behandeling geweest van therapeuten door een vervelend ongeluk, waarbij mijn nek in die mate geblesseerd raakte dat ik niet meer mijn werk kon doen. Ik werd een beetje behandelmoe.

Nu is het al velen jaren later en wil ik wel eens weten wat de CranioSacraal Therapie inhoudt. Zonder veel verwachtingen ben ik eropaf gestapt en heb me laten leiden door de behandelaar Ralph. Hij is een behandelaar die je goed gerust stellen kan. Na een aantal keren geweest te zijn werd mij duidelijk dat voor mij de pure ontspanning ontzettend belangrijk is en in mijn dagelijkse leven een plek moet krijgen. De ontspanning die ik ervaar tijdens de behandeling werkt beter dan tien aspirientjes tegelijk en geeft een intense niet te beschrijven gevoel. Dit gevoel kan ik ook thuis weer herinneren en dat helpt mij. Ik vind het erg jammer dat niemand mij gewezen heeft op het bestaan van deze soort therapie, terwijl ik dit zo goed kon gebruiken na mijn ongeluk en tijdens mijn revalidatie in Heliomare. Ik raad het dan ook aan bij mensen met een hulpvraag waarbij pijn, onrust en acceptatie een grote rol speelt.

Ervaring bij Sandra van Miriam (burn-out)


''Ik ben Miriam. Ik ben 50 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen in de puberleeftijd, werk bij een bank en als instructeur Eerste hulp en Bedrijfshulpverlening. Ik heb in 2016 mijn eigen bedrijfje opgericht voor het geven van trainingen op het gebied van BHV en Eerste Hulp. 

In 2016 heb ik een burn-out gehad en begin 2017 had ik wederom een burn-out. Ik zat dus heel slecht in mijn vel. Ik wist niet goed meer wie ik was en wat mijn grenzen waren. Ook had ik een constant rotgevoel in mijn lijf. Sinds de behandeling voel ik weer wat er gebeurt in mijn lijf.  Ik voel wanneer mijn buik ontspannen is en wanneer de boel verkrampt. Ik was vergeten hoe dit voelde. 
Het mooie van deze therapie is, dat je denkt dat er weinig gebeurd, maar ondertussen gebeurt er van alles in je lijf. Mijn lijf heeft letterlijk aangegeven wat het nodig had. Naast de fysieke ontspanning heeft het ook emotioneel veel los gemaakt. Voor mij is deze therapie een perfecte aanvulling op de gesprekken die ik heb met een psycholoog.
Het is belangrijk om spanning in je lijf te kunnen loslaten en het weer te voelen stromen in je lijf.  Als je je fysiek beter voelt, gaat het mentaal ook veel beter. Het is mooi dat de aanrakingen ook mentaal dingen losmaken. 
Als je rottig in je vel zit en niet goed kan aangeven waar het aan ligt, moet je het zeker gaan proberen. Je lijf vertelt je vanzelf waar je behoefte aan hebt. 
Sandra is rustig en relaxt en zorgt voor een veilige omgeving waarin je alles wat je voelt kunt ervaren.''

Ervaring bij Ralph van Sanne (whiplash)


''Ik ben Sanne, 30 jaar en ik werk op een Financiële Administratie op het hoofdkantoor van een Fresh Food Coffee Café met 10 vestigingen in Nederland. 

Nadat ik een auto ongeluk heb gehad had ik whiplash achtige klachten, wat resulteerde in klachten in en rondom mijn nek. Daarvoor had ik nooit ergens last van, maar nu was dit mijn zwakke plek geworden. Sinds de behandeling zijn de klachten helemaal verdwenen. 

Na vele diverse soorten therapie geprobeerd te hebben, bleek ik het meeste baat te hebben bij Cranio Sacraal therapie. Het meest positieve aan deze therapie vindt ik dat de behandeling op een zachte manier gebeurd (b.v. het harde kraken bij andere therapieën voelde voor mij onprettig) en daarnaast vindt ik het een heel fijn idee dat door deze behandeling het lichaam wordt aangespoord om zelf te gaan helen, waardoor ik veel langer baat van deze behandelingen in tegenstelling tot b.v. het kraken, wat ik na een week eigenlijk alweer zou moeten laten doen.

Ik ben het meest te tevreden over dat d.m.v. een zachtere behandeling het lichaam zelf aan de gang wordt gezet om de vastzittende problemen in het lichaam (blokkades/knopen) op te lossen. Waardoor het probleem ook daadwerkelijk helemaal wordt opgelost en je dus verder kunt en komt in het leven.

Ik zou zeggen dat de therapie zeer doeltreffend is en dat het heel erg goed en belangrijk is dat het lichaam af en toe een handje wordt geholpen wanneer je vast komt te zitten met dingen in je lijf of hoofd en door deze behandeling daarna weer verder kunt komen. Ik merk na 1 behandeling al heel veel verschil, maar ik merk ook nadat ik nu al jaren deze therapie af en toe krijg ik nog steeds sneller en beter profijt krijg van deze behandeling.

Ik zou het iedereen willen aanraden, mensen met heftige pijnlijke rug/nek/schouder klachten die zich geregeld laten kraken, zodat ze kunnen ervaren hoe doeltreffend Cranio is en hoe lang je er profijt van kunt hebben in tegenstelling tot het heftige snelle effect van kraken. Maar ook zou ik het mensen aanraden die op wat voor manier dan ook zijn vastgelopen in hun leven, met behulp van Cranio kun je samen met de therapeut op zoek gaan naar het probleem en de oplossing op een zeer fijne manier die voor jou goed voelt en op je eigen tempo. 

Doordat ik afgelopen jaren een aantal keren ben verhuisd naar verschillende gemeentes in Noord-Holland heb ik inmiddels meerdere therapeuten van Cranio Sacraal bezocht. Toch rij ik nu nog steeds graag om, om mijn eerste Cranio Sacraal Therapeut, Ralph te bezoeken. 

Ralph heeft mij echt heel erg goed kunnen helpen waardoor ik helemaal van al mijn whiplash klachten af ben gekomen en inmiddels bezoek ik Ralph nog steeds graag wanneer ik met een probleem zit of lichamelijke klachten heb door sport of (werk)stress. Ik vindt het heel erg bijzonder wat Ralph kan en doet en ik heb er persoonlijk heel erg veel baat bij, altijd weer.''

Ervaring bij SANDRA VAN Ronald (gevallen)


''Ik ben ruim 45 jaar actief geweest in het bestrijden van verschillende soorten criminaliteit, nu met pensioen, ben getrouwd en de vader en opa. Als hobby fiets ik o.a. en ben ben tweemaal op mijn zij gevallen doordat ik vergat mijn voeten uit de pedaalclips te halen bij het tot stilstand komen met de fiets.

Na het vallen heb ik een tijdje door gefietst met een pijnlijke rug en zij. Heb mij vervolgens bij de huisarts gemeld die mij doorverwees naar het ziekenhuis voor het maken van foto´s. Daar kreeg ik te horen dat het e.e.a. er versleten uitzag en dat ik rustig aan moest doen. Ik dacht bij mezelf, versleten hoe zo? Ik kon mij dat niet voorstellen en heb mij daarom tot Sandra Klous gewend, die mij ruim een jaar geleden van de pijn heeft afgeholpen.

Sinds de behandeling is de pijn in mijn zij is niet meer aanwezig.

Deze behandeling was gericht op het zachte weefsel in mijn buikstreek en zij. Je staat er niet bij stil en denkt vaak bij een val aan het breken van botten maar niet aan het feit dat bijvoorbeeld je nieren, lever ook gekneusd kunnen worden door een val.  

De therapie vindt plaats in alle rust. Je voelt dat er binnenin je lichaam iets gebeurt tussen de handvlakken van de therapeut. Het kan aanvoelen als een massage maar dan van binnenuit. Het is een therapie die voor patiënten lastig is te doorgronden en dat moet je denk ik ook niet willen. Je moet het ondergaan en je laten verrassen door het resultaat dat er mee geboekt wordt.

Ik zou het andere mensen zeker willen aanbevelen deze therapie te volgen als zij daarvoor in aanmerking komen. Het is voor mij een werkzame therapie die ook voor anderen kan gelden.

Het is wel zo dat je ervoor moet openstellen. Net zoals voor de Yoga denk ik. Bij de Yoga heb je vertrouwen in de docent en bij deze behandeling in de therapeut.

Ik ben erg tevreden over de therapie die ik heb gevolgd. Ik ervaarde een hele intense ontspanning, mogelijk door de behandeling van de therapeut en omdat ik mij concentreerde op de verschillende plekken in mijn lijf. Het gaf mij ook een gevoel van diepe rust en zelfs een moment dat ik in slaap zou vallen, wat ook gebeurde. 

Sandra Klous is een kundige therapeut die samen met jou de lichamelijke ongemakken die je ervaart probeert ‘weg te nemen’. Zij vraagt wat je voelt tijdens de behandeling en of je ook een verandering waarneemt, bijvoorbeeld dat de pijn doffer wordt of afneemt. Het is noodzakelijk dat je daarbij concentreert op de plek die behandeld wordt.''