HOOFDPIJN en migraine

Er zijn verschillende vormen en typen van hoofdpijn: bonkend, zeurend, stekend, tintelend, eenzijdig, rond het voorhoofd, achter de ogen, in combinatie met nekklachten, spanningshoofdpijn, migraine, na gebruik van veel medicatie, clusterhoofdpijn...

Hoofdpijn wordt vaak als zeer hinderlijk ervaren worden ervaren in het dagelijks leven. Wat je ook doet, het is aanwezig. Wij zijn van mening dat hoofdpijn niet mag worden verwaarloosd. Het lichaam geeft een signaal en vraagt om aandacht.


Dit kan op korte termijn helpen:

- Drink water voor de verwerking van afvalstoffen, reiniging van het lichaam.

- Blijf (rustig) bewegen, wij zijn gemaakt om te bewegen. Als we dat niet doen, 'roesten' we vast.

- U weet als geen ander wat u nodig hebt. Is het rust? Is het ruimte? Slaap? Uw lichaam geeft een teken. Luister hiernaar.

- Maakt een afspraak bij één van ons. Onze manier van behandelen, met bijvoorbeeld craniosacrale technieken kan direct de pijn of druk verminderen. Wij hebben een jarenlange ervaring en u kan snel bij ons terecht.

waarom cranio werkt

- Cranio werkt ontspannend en daarmee stressverlagend. Stress is een van de belangrijkste 'uitlokkers' van migraine.

- Door spierspanning te verminderen wordt spanningshoofdpijn verminderd.

- Deze therapievorm werkt in op de spanning in de nekspieren, rond de wervels en de schedel.

- Het heeft invloed op de spanning van ons hersenvlies, bestaande uit bindweefsel en verbonden met ons hele lichaam.

 

Kortom: craniosacraal therapie ontspant van top tot teen het bindweefsel. Hierdoor kan de hoofdpijn afnemen en zelfs verdwijnen. 


Sophie Meijling: "Ik ben goed geholpen toen ik tijdens mijn zwangerschap last had van continue hoofdpijn. Na een paar behandelingen (cranio sacraal) was ik ervan af! Deze behandelingen waren van zeer zachte aard. Het was erg ontspannen."

★